SZŐLŐZSELÉ
http://www.izporta.hu/ProductView/index/781907
Saját kertemben szüreteltem ezt a mézédes szőlőt. Kipréselt levéből nagyon pici cukor hozzáadásával, almapektin segítségével zselét készítettem. Hőkezeléssel tartósítottam. Fekeszőlő párja is van. Egydecis díszüvegbe töltöttem. Desszertként akár önmagában is fenséges. De kalácsra, palacsintába is igazi különlegesség.
FŰSZERES KÖKÉNY LEKVÁR
A Körösparton szüreteltem és 100% -os levéből almapektin hozzáadásával zselét készítettem. Fanyar ízét kevés almapürével és fűszerekkel szelídítettem.
Tartósítószert nem tartalmaz, ezért felbontás után hűtőben tárolandó.
Sülthúsokhoz, sültalmához, vadakhoz, sajtokhoz ajánlom
A kökény kissé fanyar, de nagyon egészséges, ásványi anyagban, vitaminban gazdag gyümölcs. Immunerősítő, antioxidáns hatású, magas C-vitamin tartalommal rendelkezik
-Jótékony hatással bír többek között a szív- és érrendszerre.
-A terméséből készült lekvár nemcsak nagyon finom, de emésztési zavarokra is alkalmas.
A csonthéjas gyümölcs emelett olyan flavonoidokban bővelkedik, melyek csökkenthetik a rákos megbetegedések kockázatát.
-A termésekből készített lekvár, bor, pálinka vagy likőr betegségek után kiváló roboráló szer, immunrendszer- és idegerősítő.
-Zsírcsökkentő hatású, fogyókúra esetén nélkülözhetetlen.
-Méregtelenítő és vértisztító hatása miatt bőrkiütések megszüntetésére is alkalmazhatjuk.
-Cseranyagai miatt összehúzó hatással rendelkezik.
-Magas vérnyomást csökkentő.
összetétel: kökény, cukor, almapüré,almapektin, citromsav,fűszerek (fahéj, szegfűszeg, kardamon, gyömbér)
http://www.izporta.hu/ProductView/index/797901
------------------------------------------
SZŐLŐZSELÉ